Darrera actualització: juny 2014

67

Fàbrica Myrurgia

Oficines del grup Puig

Ús original: fàbrica de perfums

Nou ús: oficines de l'empresa Puig

Adreça: carrers de Mallorca, Provença i Nàpols

Població: Barcelona

Myrurgia

© 2016 Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya

La fàbrica Myrurgia de perfums i productes cosmètics, edificada entre 1928 i 1930 per l’arquitecte Antoni Puig Gairalt per encàrrec del propietari i escultor noucentista Esteve Monegal, ocupava un tram del carrer de Nàpols i les cantonades dels carrers de Mallorca i de Provença. En l’edifici, un exemple de l’arquitectura industrial catalana de l’època racionalista, hi juguen un paper cabdal la simetria i la racionalitat, i s’hi combina l’Art Déco amb elements classicistes del noucentisme català i les tendències de l’arquitectura europea moderna.
Entre 2003 i 2007, l’equip d’arquitectes Alonso y Balaguer construïren un complex esportiu i un hotel al tram Nàpols/Provença de l’antiga fàbrica, de la qual només en conservaren la façana i el pòrtic d’accés a la zona verda pública de l’interior de l’illa. Al carrer de Provença s’enderrocaren les naus per fer-hi un bloc d’habitatges amb una escola bressol municipal a la planta baixa.
L’any 2010, l’equip GCA arquitectes rehabilità el tram Nàpols/Mallorca per convertir-lo en les oficines del grup Puig, col·locant la recepció rere l’antic accés amb un filtre semitransparent per aportar lluminositat i privadesa, situant les oficines a les plantes baixa i primera i ubicant la sala de reunions a la segona planta, oberta a un espai de triple alçada que acull les escales.

Myrurgia Myrurgia
Myrurgia Myrurgia
Myrurgia Myrurgia
Myrurgia Myrurgia
Myrurgia Myrurgia
Myrurgia Myrurgia
Myrurgia Myrurgia