El celler i molí d’oli del Sindicat de Vinyaters d’Igualada, obert al públic en el marc del FineArt 2018

Un any més, en el marc del festival fotogràfic FineArt 2018, s’ha obert al públic el celler i molí d’oli del Sindicat de Vinyaters d’Igualada, on s’ha realitzat una exposició i s’hi ha organitzat una visita guiada.
L’edifici, catalogat com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) en l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya, fou construït entre els anys 1921 i 1922 per l’arquitecte Cèsar Martinell i Brunell, per encàrrec del Sindicat de Vinyaters, en uns terrenys cedits per la Cooperativa Agrícola d’Igualada. Està format per dues naus consecutives de planta rectangular, ubicades en cotes diferents, erigides amb un llenguatge arquitectònic que es pot considerar de transició entre el Modernisme i el Noucentisme: construccions de forma austera i racional, amb una composició senzilla i ornamentació relativament pobre comparada amb la d’altres cellers, tot i la importància expressiva que hi adquireix el maó com a element que ressalta les estructures.
El complex es reobrí al públic l’any 2016, després d’un procés de rehabilitació que, impulsat per la cooperativa AgroIgualada amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Igualada, dugué a terme l’arquitecte Pep Riba.

Celler del Sindicat de Vinyaters d’Igualada

Celler del Sindicat de Vinyaters d’Igualada

Celler del Sindicat de Vinyaters d’Igualada

Celler del Sindicat de Vinyaters d’Igualada