Darrera actualització: juny 2014

78

Fàbrica Terracotta

Terracotta Museu

Ús original: fàbrica de revestiments de ceràmica

Nou ús: museu

Adreça: carrer del Sis d'Octubre, 99

Població: La Bisbal d'Empordà

Terracotta

© 2015 Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya

La fàbrica de revestiments ceràmics La Terracotta fou fundada l’any 1928, i les instal·lacions s’anaren ampliant a mesura que les demandes de producció augmentaren. La darrera ampliació data de 1970. L’empresa suspengué l’activitat el 1984, i el 1987 fou adquirida per l’Ajuntament de la Bisbal, que procedí a adequar-la per instal·lar-hi el Terracotta Museu.
El conjunt ocupa una superfície aproximada de 6.000 m2 i inclou els elements característics de les fàbriques de ceràmica: les basses de colar la terra, les xemeneies i els forns.
El Museu va ser inaugurat per iniciativa municipal l’any 1991 en unes dependències de la fàbrica, obrint una primera sala d’exposicions temporal. L’any 1998 es va fer la rehabilitació d’una primera part de l’edifici i es va inaugurar l’exposició permanent. El museu acull un fons de més de 6.000 peces, entre objectes ceràmics i eines i estris relacionats amb la seva fabricació. També forma part del seu fons una important col·lecció de ceràmica cedida per la Generalitat de més de 2.000 atuells d’arreu de la península ibèrica i les illes.
Desprès d’uns anys de poca activitat, l’any 2014 s’està adequant la resta de l’edifici, segons projecte dels arquitectes M. Dolors Nadal i Joan Escribà. La reforma ha de permetre al museu consolidar la seva activitat i esdevenir un referent cultural del món de la ceràmica.

Terracotta Terracotta
Terracotta Terracotta
Terracotta Terracotta
Terracotta Terracotta
Terracotta Terracotta
Terracotta Terracotta
Terracotta Terracotta
Terracotta Terracotta
Terracotta Terracotta