Finalitzen les obres de rehabilitació de la nau petita del Vapor Aranyó

Nau petita Ca l'Aranyó 01

A principis de 2019 van finalitzar les obres de recuperació de la nau petita del conjunt del Vapor Aranyó, a Santa Perpètua de Mogoda. Es tracta d’un petit volum que acollia la màquina de vapor, la caldera i el pou, i que es troba ubicat al costat de la nau més alta. Els treballs han reparat la coberta substituint-ne els elements més malmesos, han repicat les façanes i han reforçat el campanar, emprant materials el més semblant possible als originals.
A l’interior, s’ha restaurat la màquina de vapor i s’ha cobert el pou d’aigua amb un vidre, per deixar-lo a la vista. Durant els treballs, s’han descobert diversos elements originals que s’han restaurat, com per exemple una roda de pedra que servia una de les màquines de la part alta de la nau.
L’Ajuntament preveu ara iniciar les obres de rehabilitació de la nau alta, amb l’objectiu que tot el conjunt del Vapor, que s’ha de convertir en un complex museístic que organitzi exposicions i activitats, estigui obert al públic l’any 2020.
Les obres formen part del Projecte turístic industrial del Vapor Aranyó i Centre d’Indústria Viva, cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda.

Nau petita Ca l'Aranyó
Nau petita Ca l'Aranyó