L’Institut Martí Pous s’instal·la a l’edifici B de Fabra i Coats

Institut Martí Pous

L’antic edifici B de la fàbrica de filatures Fabra i Coats, al barri de Sant Andreu de Palomar, a Barcelona, acull des del març de 2019 l’institut d’educació secundària Martí Pous, que ofereix 3 línies d’educació secundària i 2 línies de batxillerat. La nau B, que va funcionar fins l’any 2005, contenia un magatzem de llana i els departaments de fer carrets i polir fils.
El centre ocupa una superfície útil d’uns 6.500 m2, distribuïts en tres plantes i unes golfes. La planta baixa acull els accessos, el vestíbul, els espais d’administració i una sala d’actes polivalent que es pot dividir per la meitat per crear un gimnàs. La primera planta allotja dotze aules, la sala de professors i un espai per a tutories. A la segona planta hi trobem deu aules més, tallers i laboratoris, mentre que les golfes es destinen a l’art, amb sales de música i de dibuix, a més de la biblioteca.
La rehabilitació, duta a terme per l’estudi Terrades Arquitectes, ha conservat diversos elements que recorden el passat industrial de l’edifici, com ara una paret, una prestatgeria i unes portes tallafocs originals. També s’han mantingut parts de l’antic terra de fusta, així com l’escala d’accés a les golfes. Diversos elements decoratius antic i alguns de moderns, com els cilindres del sostre de la sala d’actes, que recorden les bobines de fil, reforcen aquesta idea.

Institut Martí Pous

Institut Martí Pous

Institut Martí Pous