L’EMAV es trasllada a Can Batlló

L’Escola de Mitjans Audiovisuals de Barcelona (EMAV) ha iniciat el curs 2019-2020 a les noves instal•lacions situades al Bloc 7 de l’antic complex fabril de Can Batlló, al barri de La Bordeta de Barcelona. L’escola pública de cinema i audiovisuals, fundada l’any 1970, abandona així la seva seu de Via Laietana, que ja no cobria les seves necessitats.
Amb el trasllat, l’escola, que imparteix 5 Cicles Formatius de Grau Superior (Animació, So, Il•luminació, Producció i Realització), podrà ampliar l’oferta de places fins al 600 alumnes, gràcies al fet de disposar de més de 5.400 m2 d’espai disponible.
El projecte, redactat per l’arquitecte municipal Josep Maria Julià, i que ha comptat amb la col•laboració de MOR Arquitectura Tècnica, AT3 Oller-Peña i TDI Enginyers, ha mirat de preservar els valors històrics i arquitectònics de l’edifici, potenciant els elements originals de la façana i mantenint l’espacialitat interior amb les columnes de fosa, voltes i encavallades de fusta, però adequant-la als nous usos.
Així, a la planta baixa, per aprofitar la gran alçada, s’hi ha construït un cos central interior amb dos nivells, que acull la majoria d’aules i espais administratius, mentre que la primera planta allotja una sala d’actes amb capacitat per a prop de 300 persones, un estudi de fotografia, un plató televisiu, sales d’edició, una sala de maquillatge i vestuari i locutoris de ràdio.
En les façanes, s’ha recuperat la composició original, així com els elements deteriorats o que s’havien malmès en intervencions anteriors. Les finestres del primer pis, per les necessitats d’aïllament audiovisual, s’han cegat amb maó massís, però ressaltant l’existència de les antigues obertures, s’ha creat un terraplè suau que connecta l’edifici amb la Gran Via i s’ha renovat la torre. La coberta s’ha refet amb plaques de zinc, i s’han incorporat plaques fotovoltaiques integrades al cos de serveis.

EMAV

EMAV

EMAV

EMAV

EMAV