La nau 8 de Can Batlló acollirà l’Arxiu Municipal de Barcelona

Projecte Àgora

La nau 8 del conjunt industrial de Can Batlló, a Barcelona, té previst començar les obres de rehabilitació a finals de 2019. La intervenció, adjudicada en concurs a la proposta “Àgora”, presentada pels arquitectes OPTeam (Santi Orteu, Glòria Piferrer i Xavier Farré), Mara Gabriela Partida, Héctor Mendoza i Ramon Valls, ha de rehabilitar la nau central del complex per tal que pugui acollir l’Arxiu Municipal de Barcelona a partir de 2022.

El projecte proposa mantenir íntegrament la meitat de l’edifici, atesa la seva qualificació com a Bé Cultural d’Interès Local, recuperant els elements originals de les cobertes, façana i espai interior, i creant un conjunt d’espais amplis i lluminosos per als treballadors de l’arxiu i per a la ciutadania en general.

El títol de la proposta, en referència a la plaça pública com a espai de trobada, es concreta en un gran espai de recepció que connectarà els espais interiors i els equipaments exteriors.

L’arxiu municipal recopilarà, en un espai de gairebé 19.000 metres quadrats, l’ingent quantitat de documentació, fotografies, gràfics i mapes que conformen el fons documental de la ciutat, ara repartit en 21 centres, i acollirà també un seguit d’activitats culturals i exposicions. La nau acollirà també un espai que serà gestionat pels veïns.

Projecte Àgora

Projecte Àgora