Oberta al públic la segona planta del Museu de Mataró a Can Marfà

Segon pis Can Marfà

El passat diumenge 24 de març s’obrí al públic l’àrea de reserva de les col·leccions tèxtils al Museu de Mataró al recinte de Can Marfà Gènere de Punt. Es tracta d’un espai amb una doble finalitat: d’una banda, fer la funció de magatzem i d’àrea de treball tècnic, i de l’altra, esdevenir un espai visitable que permeti al públic aprofundir en el coneixement d’aspectes concrets de les col·leccions, tal com és cada cop més freqüent en els museus actuals.

Aquesta àrea no només posa a l’abast del públic un major nombre de col·leccions del museu, sinó que també posa de manifest les tasques d’investigació, preservació i documentació que realitza l’entitat. L’àmbit mostra una selecció de peces d’indumentària del període que va de 1960 a 1980, incloent-hi una àrea de maniquins, una de mostraris o una altra que exhibeix elements de calceteria, roba interior, roba infantil i de nina, roba de bany i roba esportiva. La mostra es complementa amb l’audició de diversos testimonis orals que formen part de l’arxiu documental de la col·lecció.

L’adaptació de la segona planta ha comptat amb el suport de la Fundació Vilaseca i la Diputació de Barcelona, amb el patrocini de Velcro Brand.

Segon pis Can Marfà
Segon pis Can Marfà